Benevento je najnesretniji tim na svijetu
Foto: EPA

Inter ponovo izgubio, Napoli prvi

Benevento je najnesretniji tim na svijetu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Intera doživjeli su drugi uzastopni poraz u Seriji A. Nakon što ih je prošle sedmice savladao Udinese, danas su u 18. kolu Nerazzurri poraženi na gostovanju kod Sassuola sa 1:0.

Iako je tim Luciana Spallettija bio bolji rival, na kraju su teren napustili pognutih glava. Sassulo je u 34. minuti iskoristio svoju šansu i preko Falcinellija je došao do vodstva od 1:0, da bi Inter veliku šansu da se vrati u meč propustio u 49. minuti. Dosuđen je penal, ali Mauro Icardi ne pogađa.

Do kraja je Inter bezuspješno pokušavao da dođe barem do jednog boda. Na kraju nisu uspjeli u tome i doživjeli su novi poraz.

Napoli je uz dosta muke savladao Sampdoriju sa 3:2. Neugodni tim iz Genove je zabio dva gola, ali na kraju je ostao bez bodova na San Paolu.

Povela je Sampa nakon dvije minute golom Gastona Ramireza sa 0:1, da bi u 16. minuti Allan pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Novo vodstvo gostima donosi Quagliarella sa penala u 27. minuti (1:2), ali do kraja prvog poluvremena domaći preokreću rezultat. Prvo je Insigne izjednačio na 2:2 u 33. minuti, a šest minuta kasnije je Marek Hamšik postigao gol za 3:2 i postao je najbolji strijelac u historiji Napolija sa 116. golova ispred Diega Maradone.

Nastavak je donio još uzbuđenja. Prilika je bilo na obje strane, Napoli je ostao sa igračem manje nakon što je Rui dobio crveni karton. Ipak, ostalo je 3:2 do kraja susreta i Napoli je osigurao prvo mjesto i nakon ovog kola.

Udinese je seriju dobrih rezultata nastavio uvjerljivom pobjedom nad Veronom (4:0). Riad Bajić ponovo nije igrao za domaće, ali je zato Ervin Zukanović igrao svih 90 minuta u pobjedi Genoe nad Beneventom od 1:0.

Gosti su bili jako blizu drugo boda u sezoni. Prvi su osvojili protiv Milana na domaćem terenu, a danas su bez drugog ostali u nadoknadi meča. Skrivili su penal, a Lapadula je pogodio za pobjedu Genoe od 1:0.

U još jednom meču odigranom danas SPAL i Torino su odigrali meč bez pobjednika (2:2).

Serie A, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Genoa - Benvento 1:0
Napoli - Sampdoria 3:2
Sassuolo - Inter 1:0
SPAL - Torino 2:2
Udinese - Verona 4:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi