Kanga napustio Crvenu zvezdu i otišao u Češku

Prelazi u Spartu iz Praga

Kanga napustio Crvenu zvezdu i otišao u Češku

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde Gelor Kanga napustio je beogradski klub i zaputio se u Češku Republiku, gdje će nastaviti svoju karijeru.

Reprezentativac Gabona je dogovorio prelazak u Spartu iz Praga u kojoj će, navodno, imati godišnju platu od milion eura.

Kanga bi danas trebao potpisati ugovor sa Spartom i za očekivati je da se nakon ozvaničenja saradnje otkriju i finansijski detalji transfera, te visina obeštećenja koja je pripala beogradskom klubu.

Kanga je sa Zvezdom imao ugovor do ljeta 2018. godine ali ga nije želio produžiti, pa je odlazak u januaru bio jedina realna opcija.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Gabonac je u Crvenu zvezdu stigao 2016. godine iz ruskog Rostova, a na 59 utakmica je postigao 13 golova i dao veliki doprinos evropskim uspjesima kluba sa Marakane u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi