Beneventu se jednostavno ne da
Foto: EPA

SPAL odnio tri boda

Beneventu se jednostavno ne da

M. Šljivak

Fudbaleri Beneventa i dalje su jedini tim koji nije osjetio slast pobjede u dosadašnjem dijelu sezone u italijanskoj Seriji A. Večeras je ovaj tim na svom terenu poražen od SPAL-a rezultatom 1:2.

Svi pogoci u ovom duelu postignuti su u drugom poluvremenu. Benevento je od 59. minute imao prednost (1:0) nakon što je autogol postigao Cremonesi, ali je radost domaćeg tima kratko trajala.

Samo pet minuta kasnije Floccari je izjednačio rezultat na 1:1, da bi isti igrač u 73. minuti pogodio za prednost od 1:2.

Pokušavao je Benevento do kraja doći barem do jednog boda. Nisu uspjeli u tome i SPAL je stigao do važna tri boda u borbi za opstanak.

Sa druge strane Benevento je i dalje posljednji sa samo jednim osvojenim bodom u 17 odigranih utakmica.

Serie A, 17. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Benevento - SPAL 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi