Benfica je pomislila da je pobijedila Inter, a zatim spektakl
Foto - EPA

Od 3:0 do 3:3

Benfica je pomislila da je pobijedila Inter, a zatim spektakl

M. Šljivak

Benfica i Inter odigrali su večeras spektakularan meč u Ligi prvaka. Završeno je 3:3 iako je domaći tim imao tri gola prednosti.

Benfica je na nevjerovatan način ostala bez pobjede protiv Intera koji se na terenu pojavio s rezervnim timom. Imali su domaći prednost od 3:0, ali su na kraju osvojili samo bod, prvi ove sezone u Ligi prvaka.

Fenomenalno je portugalski tim ušao u meč. Na terenu je blistao bivši igrač Intera Joao Mario koji je postigao hat-trick za samo 34 minute.

Reviju golova ovaj fudbaler je počeo u petoj minuti pogotkom za 1:0, potom je zabijao u 13. i 34. minuti susreta za uvjerljivu prednost Benfice od 3:0.

Činilo se kako je u tim trenucima pitanje pobjednika riješeno, ali Simone Inzaghi i ekipa nisu dijelili to mišljenje već su se potpuno vratili u meč.

Marko Arnautović je pogotkom u 51. minuti vratio goste u život, a sedam minuta kasnije Frattesi smanjuje na 3:2 i susret je ponovo otvoren.

Oglasi

U 72. minuti 3:3. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Alexis Sanchez za konačan rezultat susreta od 3:3.

Benfica je meč završila s čovjekom manje nakon što je zbog oštrog starta isključen defanzivac Antonio Silva. Imao je Inter priliku i da dobije meč, ali je udarac Barrelle zaustavila prečka.

U drugom susretu ove grupe Real Sociedad i Salzburg su remizirali (0:0), a već je poznato da su Inter i Real Sociedad učesnici nokaut faze takmičenja.

Benfica je večeras osvojila prvi bod. Ima portugalski tim šansu za plasman u Evropsku ligu, ali za to im je potrebna pobjeda s tri i više golova razlike na gostovanju kod Salzburga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 5. kolo:

Benfica - Inter 3:3
Real Sociedad - Salzburg 0:0

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
inter za malo kao zrinjski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi