Benitez napušta Newcastle i seli u London?

Ponuda je na stolu

Benitez napušta Newcastle i seli u London?

Menadžerska pozicija u engleskom premierligašu West Hamu trenutno je upražnjena nakon što je klub napustio David Moyes.

Do razilaženja sa Škotom je došlo po isticanju kratkoročne saradnje, a kako prenosi ugledni Sky Sports, na Moyesovo mjesto bi mogao doći nekadašnji trener Valencije, Liverpoola, Chelseaja, Napolija, Intera i Reala Rafael Benitez.

Benitez je odbio ponudu Napolija, jer želi da ostane u Premier ligi, a hoće li dobiti priliku da preuzme West Ham ostaje da se vidi.

"Cilj nam je da zaposlimo neko veliko ime na mjesto menadžera, koji će voditi klub u budućnosti. To ćemo uraditi u narednih deset dana", saopštili su, između ostalog, iz West Hama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španac menadžersku funkciju trenutno obnaša u Newcastleu koji je pod njegovim vodstvom sezonu završio na 10. poziciji. Otkupna klauzula u njegovom ugovoru iznosi šest miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi