Sa Moyesom završena saradnja na jako nepopularan način
Foto: EPA

Napušta West Ham

Sa Moyesom završena saradnja na jako nepopularan način

M. Šljivak

David Moyes više nije menadžer londonskog West Hama.

Nakon šest mjeseci on napušta redove Čekićara, a da ga ne vide kao rješenje za budućnost tima, Moyesu je saopštio suvlasnik tima David Sullivan.

Uradio je to na nepopularan način i odluku je mu je javio telefonom, a za medije je istakao:

"Hvala Davidu Moyesu i njegovom timu što su ispunili cilj i ostavili West Ham u ligi. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim. Već radimo na pronalasku novog menadžera i vjerujemo da ćemo naći čovjeka koji će ispuniti naše ambicije", istakao je Sullivan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham je sezonu na kraju završio kao 13. tim Premiershipa što je rezultat kojeg u klubu nisu očekivali jer su imali mnogo veće ambicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi