Benitez odbio ponudu iz Premier lige
EPA

Ne želi ići iz Kine

Benitez odbio ponudu iz Premier lige

Španac Rafael Benitez odbio je ponudu da se vrati u Premier ligu.

Benitez je tokom ljeta odlučio Englesku zamijeniti Kinom gdje vodi Dailan Yifang, no prethodnih dana bilo je špekulacija da bi se mogao vratiti na Ostrvo i preuzeti West Ham.

Čekićari neko vrijeme bilježe očajne rezultate, što je dovelo do toga da su trenutno tek na 16. poziciji, a vodstvo kluba je 'bacilo oko' upravo na Beniteza koji uz sebe nosi puno iskustva u Premier ligi.

Neki mediji su išlo toliko daleko da su tvrdili da su dvije strane blizu dogovora, no ako je suditi prema onome što piše Sky Sport, od cijele priče neće biti ništa. Benitez navodno trenutno nema namjeru da napušta Kinu iz više razloga, prije svega finansijskih, jer na godišnjem nivou trenutno ima 12 miliona eura uz bonuse.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, iskusni stručnjak je prije odlaska u Kinu vodio Newcastle. Još se, između ostalog, okušao u Real Madridu, Napoliju, Chelseaju, Interu, Liverpoolu...

Top Komentari

adoado
Mrzim ga kao lika, al dobar trener. Mnoge ekipe vodit koje su harale evropom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi