Claudio Ranieri preuzima klupu Newcastlea?

Benitez napustio engleski klub

Claudio Ranieri preuzima klupu Newcastlea?

Endin Čaušević

Newcastle je jučer objavio da Rafael Benitez napušta klubu ovog englesko premierligaša.

Benitez je na iznenađenje svih odlučio da napusti St. James Park iako je govorio nedavno da će sigurno ostati. Sada ovaj engleski tim mora tražiti trenera, a već nekoliko imena povezuju se s Newcastleom.

Sky Sports je danas objavio da je dojučerašnji trener Rome, Claudio Ranieri, najbliži tome da preuzme klupu Svraka. Iskusni italijanski stručnjak se želi vratiti u Englesku nakon kratke epizode u Seriji A.

Prethodni angažman u Engleskoj ovaj 67-godišnji trener imao je u prvom dijelu prošle sezone kada je vodio Fulham. Ipak, zbog loših rezultata na kraju je dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, čini se da Ranieri neće dugo čekati na novi posao, a Newcastle će sigurno biti veliki izazov. Naravno, Ranieri ima veliki ugled u Engleskoj nakon što je prije tri godine senzacionalno postao prvak Engleske s Leicesterom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi