Benjamin Mendy oslobođen šest optužbi za silovanje

Francuzu laknulo

Benjamin Mendy oslobođen šest optužbi za silovanje

Edmir Škorić

Sud u Chesteru donio je presudu po kojoj je Benjamin Mendy oslobođen još šest tačaka optužbi za silovanje.

Bivši igrač Manchester Cityja je optužen za čak osam silovanja, jedan seksualni napad i jedan pokušaj silovanja. Sve to za period od 2018. do 2021. godine.

Mjesecima je trajalo saslušanje francuskog nogometaša pred engleskim sudom, a danas je proglašen nevinim po šest tačaka za silovanje i jednoj tački za seksualni napad.

Porotnici nisu mogli da donesu presude po jednoj tački optužnice za silovanje i jednom za pokušaj silovanja.

Mendy je prethodno već oslobođen jedne tačke optužbe za silovanje, a tada je obrazložena odluka riječima da je "nedostajalo dokaza".

Francuz je proveo više od četiri mjeseca u istražnom zatvoru, u periodu od avgusta 2021. godine do početka ove godine.

Oglasi

Suđenje se nastavlja u junu kada će porotnici donijeti odluku o preostalim tačkama optužbe po kojima se tereti Mendy.

On je 2017. godine prešao u Manchester City za oko 61,4 miliona eura, a na jednom od suđenja bio je video linkom prisutan i menadžer Cityja Pep Guardiola.

Upitan da li je podržao Mendyja nakon onoga što je saznao, jer je prekršio karantin, rekao je: "Shvatio sam da se to dogodilo. Ne sjećam se da li preko medija ili me neko u klubu savjetovao o tome. Naravno, nisam nimalo sretan. Razgovaramo o tome i on prihvaća da nije učinio dobru stvar".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardioli je potom rečeno da postoje "ozbiljni seksualni prijestupi" za koje se Mendy tereti, ali je Pep ipak imao diplomatski odgovor: "Zamolio me da danas dođem ovamo sa svima vama, časni sude, zato sam i ovdje".

Mendyjev suoptuženi Louis Saha Matturie (41) također negira šest tačaka optužnice za silovanje i tri tačke za seksualni napad, tvrdnje koje se odnose na sedam žena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi