Džeki padne mrak na oči kada vidi da mora igrati protiv njih, a kako i ne bi poslije svega?

Protiv njih je najviše puta gubio

Džeki padne mrak na oči kada vidi da mora igrati protiv njih, a kako i ne bi poslije svega?

Eldar Ganibegović

Edin Džeko i Inter ove sezone su upali u grupu smrti Lige prvaka. Niko im nije davao šanse pored Barcelone i Bayerna, ali već nakon pet kola jasno je da Inter ide dalje zajedno s Bayernom, a Barcelona u Evropsku ligu. Međutim, znate li kakav rekord Džeko ima protiv Bayerna?

U okviru 6. kola u grupi C Lige prvaka večeras se igraju dvije utakmice. Bayern na svom terenu dočekuje Inter, a Viktoria Plzen Barcelonu. Bit će to rezultatski potpuno nebitne utakmice, s obzirom da je u ovoj grupi sve riješeno nakon pet kola.

Kako god da se večerašnje utakmice završe, Bayern će ostati prvi, Inter drugi, Barcelona treća, a Viktoria četvrta, te će im večerašnja utakmice protiv Barcelone biti oproštaj od Evrope za ovu sezonu.

# TIM BODOVI
1. Bayern 15
2. Inter 10
3. Barcelona 4
4. Viktoria Plzen 0

Romelu Lukaku kao da je od stakla. Taman što se vratio nakon povrede i odigrao osam minuta protiv Viktorije i 23 protiv Sampdorije, ponovo se povrijedio i neće konkurisati za večerašnju utakmicu Intera.

Simone Inzaghi će tako na raspolaganju u napadu imati Edina Džeku, Lautara Martineza i Joaquina Correu, a nije isključeno da večeras odmori Džeku ili Martineza, s obzirom na to da Inter za pet dana u Seriji A očekuje važno gostovanje kod Juventusa.

Viktoria Plzen klub je protiv kojeg Džeko definitivno najviše voli igrati. Jedini je to tim kojem je Dijamant postigao dvocifren broj golova u karijeri, njih ukupno 12, od čega tri u dvije utakmice u Ligi prvaka ove sezone i čime je direktno donio Interu šest od ukupno 10 bodova koliko ima za sada.

Oglasi

Ako je prvak Češke tim protiv kojeg Džeko najviše voli igrati, šta onda reći za Bayern? Gledajući statistiku, sigurno mu padne mrak na oči kada ih vidi na suprotnoj strani.

Naime, Bayern je klub protiv kojeg je Džeko u karijeri upisao najviše poraza, njih ukupno 10 u 14 utakmica. Ima tri pobjede i jedan remi, a protiv Bavaraca je postigao četiri gola i dodao isto toliko asistencija.

Sva četiri pogotka protiv Bayerna Džeko je postigao još u dresu Wolfsburga, te podijelio dvije asistencije, dok je preostale dvije upisao u dresu Cityja kada su Građani 2012. godine s 2:0 savladali Bavarce u grupnoj fazi Lige prvaka.

Iako je protiv Bayerna Džeko doživio 10 poraza, jasno je da će jednu utakmicu protiv njih pamtiti cijelog života, a to je ona u aprilu 2009. godine kada ih je s Wolfsburgom savladao s čak 5:1.

Džeko je tada postigao dva gola, za 2:1 i 3:1, a za drugi mu je asistirao Zvjezdan Misimović. Također, Miske je bio asistent i za gol Gentnera za 1:0.

Naredni klub protiv kojeg Džeko ima najviše poraza je Napoli (7), a sa po šest slijede ga Manchester United, Atalanta, Liverpool, Lazio, Juventus i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Večerašnja utakmica između Bayerna i Intera na Allianz Areni igra se od 21 sat, a za nadati se da će Džeko popraviti statistiku protiv prvaka Njemačke. 

U istom terminu sastaju se Viktoria Plzen i Barcelona gdje bi Xavi šansu trebao dati nekim igračima koji ove sezone nisu mnogo igrali. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti