"Protrljajte oči, on je stvarno ovdje" - Inter predstavio najskuplje pojačanje ovog ljeta!
Foto: Inter

Pavard i zvanično na Giuseppe Meazzi

"Protrljajte oči, on je stvarno ovdje" - Inter predstavio najskuplje pojačanje ovog ljeta! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Inter je večeras predstavio najskuplje pojačanje ovog ljeta. U pitanju je na Giuseppe Meazzi dugo očekivani Benjamin Pavard.

Saga je trajala dugo, a večeras je konačno završena. Benjamin Pavard je novi fudbaler Intera.

"Protrljajte oči. On je stvarno ovdje", napisali su administratori Interovog Instagram profila u njegovom predstavljanju.

Francuski reprezentativac već odavno je dogovorio uslove ugovora s Interom, ali ga Bayern nije puštao jer je bio previše važan igrač za tim Thomasa Tuchela.

Defanzivac je odbijao da trenira i stvorio velike glavobolje svima u Minhenu, te je na kraju uspio u svojoj nakani i prešao je u Inter.

Oglasi

Cijena transfera je 30 miliona eura, te je Pavard uvjerljivo najskuplje pojačanje Intera ovog ljeta. Iza njega je Kristjan Asllani koji je Empoliju plaćen "tek" deset miliona eura.

Ukupno je Inter na pojačanja izdvojio 64,25 miliona eura ovog ljeta, dok je prihod koji je ostvaren 132,25 miliona eura. Dakle, 68 miliona eura je profit Intera ovog ljeta.

Što se tiče Pavarda, potpisao je petogodišnji ugovor, odnosno do ljeta 2028. godine, a debitovati bi trebao na Giuseppe Meazzi gdje Inter 3. septembra dočekuje Fiorentinu u 3. kolu Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Bayerna, Francuz je nosio još dres Stuttgarta od 2016. do 2019. godine, a ponikao je u LOSC Lilleu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije