Ibrahimović karijeru nastavlja u novom članu Serije A
Foto - Mladen Lacković / Reuters / AFP)

Mladi veznjak u Frosinoneu

Ibrahimović karijeru nastavlja u novom članu Serije A

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović odlučio je okončati karijeru na kraju prošle sezone, ali na terenima Serije A ipak ćemo gledati prezime Ibrahimović. Mlada nada Bayerna Arijon koji dijeli prezime s legendarnim napadačem postat će novi član ekipe Frosinonea.

Arijon Ibrahimović odlučio je napustiti Bayern i karijeru nastaviti u redovima italijanskog Frosinonea. 'Ari' nije u ozbiljnim planovima u prvom timu bavarskog kluba i smatra da je odlazak na posudbu najbolji za razvoj njegove karijere.

Među brojnim ponudama koje je dobio odlučio se na odlazak u Italiju. Seria A je za njega izazov i uvjeren je da će iskustvo igranja u društvu najboljih italijanskih klubova biti ozbiljan iskorak u karijeri.

Zbog toga je 17-godišnji veznjak odbio ponude iz 'Cvajte', a očekuje se da uskoro Bayern i Frosinone ozvačine posudbu talentovanog fudbalera koji porijeklo vodi s Kosova.

Ibrahimović se smatra velikim talentom. Već je imao šansu da debituje za prvi tim bavarskog velikana, a ugovorom za Bayern vezan je do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Ipak, kako nema prave šanse da se dokaže kod Tuchela odlučio je da ide dalje i da sakuplja iskustvo koje bi mu u budućnosti moglo otvoriti brojna druga vrata.

Arijon Ibrahimović (17) velika je nada njemačkog fudbala. Rođen je u Nurnbergu, a član mladih selekcija Bayerna je od 2018. godine. Ranije je nastupao za mlade ekipe Nurnberga i Greuther Furtha.

O kakvom talentu se radi jasno je i po tome što je krajem prošle godine pored ugovora s Bayernom potpisao i za američki Nike, te za razliku od brojnih igrača njemačkog šampiona on nosi opremu ovog proizvođača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je i član omladinskih selekcija Njemačke. Ipak, na Kosovu se nadaju da će u budućnosti odabrati nastup za njihovu selekciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti