Pavard otkrio kako su igrači Bayerna saznali da je Nagelsmann dobio otkaz, u klubu će biti bijesni

Francuz se oglasio nakon meča protiv Dortmunda

Pavard otkrio kako su igrači Bayerna saznali da je Nagelsmann dobio otkaz, u klubu će biti bijesni

Endin Čaušević

Julian Nagelsmann dobio je nedavno neočekivano otkaz na klupi Bayerna, a umjesto njega na to mjesto stigao je Thomas Tuchel. Takva odluka šokirala je fudbalski svijet, a sada je Benjamin Pavart objasnio na koji način su igrači minhenskog kluba saznali za otkaz sada već bivšeg trenera.

Nagelsmann je na ljeto 2021. godine preuzeo klupu Bayerna nakon što je radio odličan posao u Leipzigu. Očekivalo se da će biti dugoročno rješenje za Bavarce, ali nakon samo godinu i po mladi njemački stručnjak je neočekivano dobio otkaz.

Pred najvažnije mečeve sezone malo ko je mogao da očekuje da će Bayern zamijeniti trenera, ali su na kraju Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić odlučili da to naprave i doveli su Thomasa Tuchela na klupu minhenskog kluba.

Dosta prašine diglo se prethodnih dana oko toga da je Nagelsmann iz medija saznao za otkaz, te da ga Kahn i Salihamidžić uopšte nisu kontaktirali oko toga.

Međutim, Brazzo je za Bild izjavio da je zvao nekoliko puta Nagelsmanna, ali da se on jednostavno nije javljao. Poručio je da je potom kontaktirao njegove saradnike i tako saopštio odluku da Nagelsmann više nije trener Bayerna.

No, da baš nisu postupili prema Nagelsmannu maksimalno profesionalno i pošteno pokazala je i izjava Benjamina Pavarda nakon jučerašnje utakmice Bayerna i Borussije Dortmund.

Oglasi

Francuski reprezentativac priznao je da ni igrači nisu od čelnika kluba saznali da Nagelsmann nije više njihov trener i da će na to mjesto doći Tuchel, te je poručio da su i oni iz medija saznali za te promjene što ih je sigurno itekako iznenadilo.

Također, Pavard je poručio da pobjedu protiv Dortmunda poklanja upravo dojučerašnjem treneru što se čelnicima kluba baš i neće svidjeti.

"Da je Nagelsmann dobio otkaz saznali smo iz medija kao i svi vi, pa tek onda je klub to zvanično objavio. Bili smo veoma iznenađeni i ovu pobjedu želim da posvetim njemu. No, to je fudbal, mi igrači ne donosimo te odluke", rekao je Pavard, a zatim se dotakao i novog trenera.

"Tuchel je zaista odličan trener i to je već dokazao. Ima isti mentalitet kao ja, ali i kao Bayern i to me raduje".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel je jučer zvanično debitovao na klupi Bayerna i to protiv svog bivšeg kluba Borussije iz Dortmunda.

Bavarci su odigrali odličan meč i pobijedili su na kraju sa 4:2, te se vratili na lidersku poziciju u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi