Deschamps šokiran scenama u Minhenu: "Izbjegli smo tragediju, ovo je sramota"

Padobranac napravio totalnu pometnju

Deschamps šokiran scenama u Minhenu: "Izbjegli smo tragediju, ovo je sramota"

E. Čaušević

Francuska je sinoć u Minhenu na Allianz Areni pobijedila Njemačku sa 1:0 u utakmici prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Trikolori su pokazali sinoć zbog čega su jedni od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje. Aktuelni prvaci svijeta došli su do pobjede od 1:0 i to nakon autogola Matsa Hummelsa.

Međutim, na samom početku utakmice mogla se desiti velika tragedija kada se odjednom pojavio padobranac iznad stadiona. Naime, jedan aktivista organizacije Greenpeace je odlučio da se s padobranom spusti na teren, a sve je moglo završiti tragično.

Dok se spuštao s padobranom zapeo je o čeličinu kontstrukciju na stadionu te je počeo da gubiti kontrolu. Nakon toga udario je nekoliko navijača na tribini prije nego što je uspio da sleti na teren.

Navijači su završili u bolnici zbog povreda, a redari su odmah ovog padobranca izveli s terena i predali policiji. Ovo je naljutilo i selektora Francuske, Didiera Deschampsa, koji je pričao o tome nakon utakmice.

[twitter]https://twitter.com/FutbolBible/status/1404882413524713475[/twitter]

Oglasi

"Prvo sam mislio da je to nešto planirano i da organizatori znaju o čemu se radi. Bilo je baš dramatično i izbjegnuta je tragedija. Ovo je prava sramota i sreća je što nema ozbiljnije povrijeđenih", priča Deschamps i nastavlja.

"Jedna osoba u publici je bila povrijeđena i čuo sam da je u bolnici. Ipak, moglo je biti dosta ozbiljnije od toga. Mi smo morali pobjeći s klupe, a ja sam udario malo glavom u vrh klupe. Razmišljajte malo o stvarima koje radite jer se život u sekundi može promijeniti".

Francuski mediji objavili su da je Deschampsu ovo bilo posebno stresno jer je njegov brat poginuo u padu aviona kada je on imao 19 godina, te je to spomenuo nakon što je padobranac sletio na teren.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, aktivista je na teren uspio spustiti veliku loptu s porukom da se priroda zaštiti od ulja, nafte i naftnih derivata.

No description available.

Top Komentari

amex
Svašta u pm :DD
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi