Tahirović zabio i proslavio s navijačima, a onda u nadoknadi veliki šok za Ajax

Ostali bez dva boda

Tahirović zabio i proslavio s navijačima, a onda u nadoknadi veliki šok za Ajax

Edmir Škorić

Fudbaleri Ajaxa gostovali su danas kod Almere Cityja u 12. kolu Eredivizije te su na kraju osvojili bod (2:2) a tako blizu bili su da osvoje sva tri.

Ajax je bio u velikoj krizi, ali promjena trenera rezultirala je značajnim napretkom u igri i rezultatima. Ajax je danas nastavio sa dobrim partijama, no nakon tri vezane pobjede, sada su remizirali s Almereom.

Ni danas Kopljanici nisu blistali, šokirao ih je gol Ritmeester van de Kampa u 67. minuti, no samo minutu kasnije Akpom donosi Ajaxu izjednačenje.

Igrala se 82. minuta kada je Tahirović pogodio za preokret i slav lje Ajaxa. Ušao je u igru početkom drugogh dijela. Mnogo manje je igrao otkako je Van 't Schip preuzeo ekipu Ajaxa, ali je danas dobio šansu i iskoristio je na najbolji mogući način.

No, u samom finišu utakmice je Ajax popustio. Dosuđen je penal za Almere, koji dolazi do 2:2 i osvaja vrijedan bod. Gostima sada ostaje samo da žale.

Tahirović će se po završetku utakmice zaputiti za BiH kako bi se priključio pripremama reprezentacije BiH za novembarske mečeve protiv Slovačke i Luksemburga.

Ovaj talentovani fudbaler je u Ajax ovog ljeta došao iz Rome za oko 10 miliona eura, igrao je uglavnom redovno, ali u posljednje vrijeme preselio na klupu. Međutim, dati gol za pobjedu mogao bi mu mnogo značiti u ostatku sezone.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ajax će u narednom kolu biti domaćin Vitesseu i pokušat će da se četvrtom uzastopnom pobjedom priključi u borbu za Evropu, dok je ipak vodeći PSV predaleko, čak 22 boda više od velikana iz Amsterdama.

Gol Tahirovića za 2:1 pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi