Ajax više nije na dnu, ali iz Amsterdama ne dolaze baš najbolje vijesti za Savu Miloševića

Tahirović izgubio svoje mjesto

Ajax više nije na dnu, ali iz Amsterdama ne dolaze baš najbolje vijesti za Savu Miloševića

Edmir Škorić

Ajax je pod vodstvom novog trenera Johna van 't Schipa pobijedio kod kuće Volendam sa 2:0 i konačno napustio posljednje mjesto na tabeli.

Ovo je jako teška sezona za Ajax, kojem se predviđala borba za titulu, a sada je glavni cilj da se ostane u ligi. Iako je tim i dalje sastavljen od vrhunskih fudbalera, rezultata nije bilo, redali su se porazi, doživjeli su razna poniženja, ali konačno večeras malo radosti.

Ostvarena je tek prva pobjeda od 24. avgusta, kada je savladan Ludogorec u Evropi, a ni večeras nije sve išlo tako lako za domaće na Johan Crujiff Areni.

Ajax je poveo u 57. minuti golom Bergwijna, da bi tek u 89. minuti rezervista Akpom postavio konačnih 2:0. Radilo se inače o zaostaloj utakmici 3. kola nizozemske lige, Ajax je sa ova tri boda sada na osam bodova i tik iznad opasne zone. Ispod su samo Vitesse, Volendam i Utrecht.

Ajaxu u nedjelju slijedi domaći duel sa Heerenveenom i prilika da se osvoje novi bodovi u borbi za opstanak.

Oglasi

I dok domaći navijači konačno slave pobjedu, Savu Miloševića svakako brine činjenica što je pod vodstvom novog trenera Benjamin Tahirović preselio na klupu i nije dobio ni minute, baš kao i protiv PSV-a u prvoj utakmici sa novim trenerom.

Tahirović se našao na spisku selektora BiH za novembarske mečeve, a sasvim sigurno će biti tu i za utakmice baraža u martu, ali za Miloševića i sve u BiH bilo bi poželjno da mladi veznjak dobija priliku u Amsterdamu.

Bivši igrač Rome posljednji nastup je imao 26. oktobra protiv Brightona u 2:0 porazu. Vidjet ćemo da li će za vikend dobiti poneku minutu, a ako ne, onda bi zaista mogli svi da budemo zabrinuti, naravno najviše sam Tahirović kojem je želja da igra i svjestan je da je to jedini način da napreduje, ali i da bude dio bh. nacionalnog tima.

Milošević je danas objavio spisak igrača za duele sa Luksemburgom i Slovačkom, a na njemu se nalaze:

Oglasi

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Hidajet Hankić (Botev)

Odbrana: Adnan Kovačević (Rakow), Adrian Leon Barišić (Basel), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg), Dennis Hadžikadunić (HSV), Jusuf Gazibegović (Sturm), Nihad Mujakić (Ankaragucu), Renato Gojković (Orenburg)

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Sharjah), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Benjamin Tahirović (Ajax), Miroslav Stevanović (Servette), Dal Varešanović (Rizespor), Ivan Bašić (Orenburg), Amar Rahmanović (Krylya Sovetov), Almedin Ziljkić (FK Sarajevo), Haris Hajradinović (Kasimpasa).

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Smail Prevljak (Hertha), Said Hamulić (Vitesse), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Haris Tabaković (Hertha)

Reprezentacija će se okupiti 13. novembra u hotelu Austria & Bosnia na Ilidži. Podsjetimo, izgubljene su šanse da se kroz kvalifikacije izbori Euro 2024. u Njemačkoj, ali imamo baraž u Ligi nacija u martu i novembarski mečevi zapravo će biti dobri testovi da selektor Milošević uvidi s kakvim igračima raspolaže i da što bolje spremi tim za važne duele u martu 2024.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Nek savo vidi imal ista u haagu za njega.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi