Tahirović mijenja klub, ali ostaje u Seriji A?

Mourinhova odluka je poznata

Tahirović mijenja klub, ali ostaje u Seriji A?

A. Čaušević

Ne isključuje se mogućnost da potencijalni bh. reprezentativac Benjamin Tahirović u posljednjim danima promijeni klub u Seriji A.

Tahirović je svojim igrama impresionirao Josea Mourinha te je u nekoliko puta ove sezone bio starter dok je ulazio i sa klupe. Ukupno je za seniore Vučice skupio pet nastupa.

Talenat veznjaka rođenog u Švedskoj nije prošao neopažno i kod drugih klubova u Seriji A, pa je na njega oko bacila Salernitana.

Sportski direktor Salernitane je Morgan De Sanctis. Radi se o bivšem golmanu Rome i itekako ima dobre odnose sa rimskim klubom.

Upravo će De Sanctis pokušati da iskoristi svoja poznanstva i kontakte te Tahirovića dovede na posudbu u Salernitanu.

Ipak, taj posao uopšte neće biti lagan jer Mourinho odbija da pusti 19-godišnjaka vjerovatno iz razloga što Vučicu na proljeće čeka borba na tri fronta.

Oglasi

Nakon kazne Juventusu i oduzimanju 15 bodova Roma je u igri za plasman u Ligi prvaka, dok je ubrzo čeka nastavak takmičenja u Kupu Italije te Europa ligi.

Inače, ranije u Švedskoj i nisu previše obraćali pažnju na Tahirovića, tako nije ni dobijao pozive u omladinske selekcije, ali sada kada se pojavila i opcija igranja za BiH Šveđani su počeli pokazivati interes.

Ranije se pisalo da će Šveđani angažovati lično Zlatana Ibrahimovića kako bi pokušao nagovoriti Tahirovića da igra za skandinavsku selekciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prilikom svog dolaska u Romu tada je dres Vučice nosio Edin Džeko pa bi to mogao biti jedan od ključnih razloga zašto će bi Tahirović u konačnici trebao izabrati BiH prije Švedske.

Očekuje se da i Tahirović uskoro donese konačnu odluku pa će biti interesantno za vidjeti da li će se naći na spisku selektora Faruka Hadžibegića za martovske utakmice kvalifikacija protiv Islanda i Slovačke.

Promo

Top Komentari

Shik
Jos koja pohvala i otkud ja u seriji B.
3 0
nakopitam
Kako glup novinar i clanak. Hhahahhahha Sta kaze svedi ce angazovati LICNO ibrahimovica. Hhhahahahahhhha. Ili jos gluplje kaze kada je dosao u Romi je igrao djeko pa bi to moglo prevagnuti da izabere BiH ispred svedske. Ahhhahahahahhhahahahahahahahhahaha
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi