Mourinha pitali o transferu od sto miliona eura, a on akcenat stavio na Benjamina Tahirovića

Vjeruje da mladi vezista može poboljšati igru Rome

Mourinha pitali o transferu od sto miliona eura, a on akcenat stavio na Benjamina Tahirovića

S. Mlaćo
Roma se sinoć bez velikih problema obračunala sa Fiorentinom. Bilo je 2:0 za Rimljane, a junak je sa dva puta pogotka bio Paulo Dybala.

Jose Mourinho je imao razloga za zadovoljstvo nakon meča, a prokomentarisao je i veliki transfer koji će jučer ozvaničen. Naime, Ukrajinac Mudryk je za sto miliona eura prešao u Chelseu iz redova Shakhtara.

 Na početku sezone Mudryk je bio praktično nepoznat izvan Ukrajine, a sada je najpoželjeniji mladi igrač u Evropi.

U Ukrajini su ga nazvali "kopijom Mbapepa", a bivši igrač Shakhtara Darijo Srna tvrdi da je jedan od najboljih krilnih igrača u Evropi nakon Mbappea i Vinicius Juniora.

Roma definitivno nije u prilici da troši ogroman novac, a portugalski trener je istakao da vjeruje mladim igračima kao što je Benjamin Tahirović, nogometaš bh. porijekla za kojeg svi u našoj zemlji vjeruju da će uskoro postati novi reprezentativac naše zemlje.

"Ako želimo kvalitet, moramo pustiti mlade igrače da rastu. Benjamin Tahirović ima taj kvalitet, on je primjer igrača koji nam može pomoći da rastemo. Tako Roma može poboljšati svoju igru“, biranim riječima je govorio Mourinho o 19-godišnjaku koji je i sinoć dobio svoju šansu.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Najavio je da neće biti novih igrača u Romi tokom prelaznog roka.

"Ne očekujem nove igrače. Direktor Pinto je bio vrlo iskren i direktan, rekao je stvari koje mi treneri ne volimo da čujemo. Mi treneri volimo da čujemo da klub ima puno novca, više opacija za kupvinu i da možemo napraviti izuzetan tim. To je san. Radio sam u takvim klubvima koji praktično nisu imali ograničenja. Danas imaš sve više klubova koji odgovaraju tom profilu, ali mi nismo među njima. Moramo raditi, davati sve od sebe i raditi sa onim što imamo na raspolaganju“, iskren je bio Mourinho.

Pohvalio je i Dybalu za kojeg je kazao da mu je rekao da se vrati prije 1. januara kakko bi mogao što bolje pomoći ekipi.

Bio je na letu za trening 28. decembra. On je poseban tip“, rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je trenutno na sedmom mjestu Serije A sa 34 osvojena boda koliko imaju Atalanta i Lazio. PO tri više imaju Inter u Juventus, a Milan četiri.

Lider je Napoli sa 47 osvojenih bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi