Za bh. reprezentativce je danas samo običan četvrtak, osim za Benjamina Tahirovića

Benjo na važnom zadatku u Nizozemskoj

Za bh. reprezentativce je danas samo običan četvrtak, osim za Benjamina Tahirovića

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

U utorak i srijedu gledali smo prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Oba bh. reprezentativca su se radovala, a danas su na rasporedu četvrtfinalni mečevi Evropske i Konferencijske lige. "Radni dan" ima samo jedan Zmaj, a to je Benjamin Tahirović.

Prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrane su u utorak. Manchester City je razbio Bayern s 3:0, dok je Inter kao gost bio bolji od Benfice s 0:2 i bivši i sadašnji klub Edina Džeke tako su napravili velike korake ka polufinalu.

Sinoć je Real Madrid na svom terenu dočekao Chelsea i slavio s 2:0, dok je na San Siru Milan s 1:0 bio bolji od Napolija uz 90 minuta našeg Radeta Krunića, te bismo vrlo lako njega i Džeku mogli gledati na suprotnim stranama u polufinalnim mečevima.

Večeras su na rasporedu prve utakmice četvrtfinala u drugom i trećem po snazi takmičenju koje organizuje UEFA, a na teren će (barem je u konkurenciji) samo jedan bh. reprezentativac - Benjamin Tahirović.

Oglasi

Njegova Roma će u prvoj utakmici četvrtfinala gostovati na De Kuip stadionu u Rotterdamu gdje će za protivnika imati Feyenoord. Tahirović je u konkurenciji, a vidjet ćemo da li će dobiti šansu od Josea Mourinha.

Posljednji put je za Romu Tahirović igrao 1. februara u porazu od Cremonesea kada je upisao 56 minuta, a nakon toga je tri puta bio na tribinama i deset puta na klupi.

U međuvremenu je debitovao za Bosnu i Hercegovinu i odigrao sjajnu utakmicu protiv Islanda 23. marta kada nije pogriješio niti jedan pas u debiju, a igrao je i na gostovanju u Bratislavi tri dana kasnije gdje smo poraženi s 2:0.

Ta utakmica igra se s početkom od 18:45 sati, dok se od 21 sat sastaju Bayer Leverkusen i Royal Union SG, Juventus i Sporting, te Manchester United i Sevilla.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Što se Konferencijske lige tiče, ni drugo izdanje ovog takmičenja neće osvojiti niti jedan bosanskohercegovački fudbaler. Termini su isti kao i u Evropskoj ligi - jedan meč od 18:45, a tri od 21 sat.

Ponovo se od 18:45 igra u Beneluksu - Gent će biti domaćin ekipi West Ham Uniteda. Dva sata i 15 minuta kasnije startuju mečevi Anderlecht - AZ Alkmaar, Basel - Nice i Lech Poznan - Fiorentina. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti