Slavni napadač napao Mourinha, ovaj mu uzvratio: "Ponekad dođu nekakvi Livaje..."

Cassano je bio oštar, ali Jose zna da odgovori

Slavni napadač napao Mourinha, ovaj mu uzvratio: "Ponekad dođu nekakvi Livaje..."

Edmir Škorić

Nogometaši Rome sinoć su slavili s 1:0 nad ekipom Torina na teškom gostovanju i tako ostali u igri za Ligu prvaka.

Pod vodstvom Josea Mourinha, Roma ove sezone osvaja bodove i ide korak po korak prema svom cilju, a to je svakako plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Uz to, Rimljane čekaju izazovi u Evropskoj ligi gdje igraju nokaut fazu.

Nakon pobjede u Torinu, koja je ostvarena golom Paula Dybale iz penala, Jose Mourinho je odgovorio na prozivke bivšeg italijanskog reprezentativca Antonija Cassana.

"Svako je slobodan imati svoje preferencije i iznositi kritike. Ali kad je riječ o ljudima poput Antonija, oni su drugačiji. On uživa, a drugi rade ozbiljno. Kritiziranje Rome i Mourinha mu je zabava", rekao je Mourinho pa dodao:

"Cassano je igrao za Romu, Inter i Real. U Madridu ga pamte po jakni, s Romom je osvojio superkup a da nije igrao, a za Inter nije osvojio ni kup Lombardije. Vi znate što sam ja osvojio s Interom, Real Madridom i Romom. On ima problem sa mnom, ja s njim nemam. Reći ću mu samo jedno: Pazi, Antonio, ti imaš 40, a ja 60 godina. Ponekad dođu nekakvi Livaje i onda je teško".

Inače, Livaja i Cassano bili su saigrači u Interu u sezoni 2012./13, a Jose je očigledno u svom stilu i zagonetno Cassanu rekao mnoge stvari, spomenuvši hrvatskog napadača koji trenutno igra za Hajduk.

Inače, neposredno pred utakmicu Torino - Roma, Cassano je bio nemilosrdan u komentarisanju Mourinha, no svi smo se već navikli na takav jezik nekada slavnog napadača.

"Da, Mourinho se može vratiti u Real ako Ancelotti odluči ne nastaviti, ali ako ‘Los Blancosi‘ žele trenera, onda neće tražiti Mourinha za taj projekt. Njega boli briga za nogomet, on ne voli raditi, ne zna komunicirati s igračima, neka vas ne zavara njegova priča", dodaje danas 40-godišnji Cassano o jednom od najtrofejnijih i najpoznatijih trenera današnjice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znam kako je ostvario rezultat koje je ostvario jer kod njega je sve gluma. Bio je sjajan trener, ali sada to nije", objašnjava Cassano.

No, Mourinho je neko ko je s Interom osvojio trostruku krunu i bio prvak Evrope s "jednim" Portom, pa svakako zaslužuje mnogo poštovanja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi