Tek mu je 20, a ima nevjerovatan mentalitet: Riječi Tahirovića treba da upije svaki njegov vršnjak

Talentovani veznjak govorio na okupljanju

Tek mu je 20, a ima nevjerovatan mentalitet: Riječi Tahirovića treba da upije svaki njegov vršnjak

A. Čaušević

Vidljivo je na prvu ko mu je trener. Jose Mourinho je sposoban da prenese ono nešto na sve svoje igreč, a to je slučaj i sa Benjaminom Tahirovićem koji je je oduševio svojim razmišljanjem i načinom na koji se priprema za nove utakmice reprezentacije BiH. 

U petominutnom razgovoru sa novinarima Tahirović je kazao nekoliko jako važnih stvari koji bi trebali upamtiti svi njegovi vršnjaci koji sanjaju dres Zmajeva.

Mladi veznjak Rome je između ostalog naglasio važnost mentaliteta da se ne trebaju nikog plašiti te da mu je svaka utakmica koju igra zapravo najvažnija jer se nikad ne zna šta se može desiti.

"Nije bilo lagano izgubiti finale Europa lige na penale, ali to je već bilo i prošlo. Fokus je na Portugal i Luksemburg. Znamo da je Portugal fantastična reprezentacija, imamo respekt, ali se nikog ne bojimo, ući ćemo s tim mentalitetom, ali dat ćemo 100% od sebe", kazao je Tahirović na početku.

U martovskom prozoru upisan je polovičan učinak, odnosno pobjeda nad Islanom te poraz od Slovačke. Ovaj 20-godišnjak je igrao u oba meča.

"Ne mislim da je selektor pogriješio, mi smo ušli sa pogrešnim mentalitetom, nismo bili dovoljno agresivni, više je bila greška sa strane igrača, mi smo na terenu i mi nismo odradili posao kako treba."

Oglasi

"Kako ulazim u utakmicu meni je svaka najvažanija, niko ne zna šta može biti i ko gleda utakmicu. Po kvalitetu će biti najteža koju sam ikad odigrao."

Istkao je dva imena iz reprezetnacije Portugala. U pitanju su njemu poznata lica iz italijanske Serije A.

"Svaka njihova pozicija je vrhunska. Igram sa golmanom Patricijom, igram protiv Leaa iz Milana, bit će teško, ali ponavljam da se nikoga ne bojimo."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tahirović je dodao da je Portugal veći favorit te da je na njima pritisak te da mentalitet "nemamo šta izgubiti" može donijeti Zmajevima pozitivan rezultat.

Osim sa portugalskom selekcijom izabranike Faruka Hadžibegića 20. juna očekuje domaći meč sa Luksemburgom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije