Zmajevi odradili novi trening

Džeko igra finale Lige prvaka, pa stiže u Zenicu

Zmajevi odradili novi trening

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od srijede se nalazi u Zenici, gdje se priprema za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Portugala u gostima, te Luksemburga na Bilinom polju.

Naravno, još se čeka dolazak našeg najboljeg nogometaša Edina Džeke, koji sutra sa svojim Interom igra finale Lige prvaka, te bi se reprezentaciji trebao priključiti početkom naredne sedmice.

Ostali igrači koji se nalaze u Trening centru u Zenici su zdravi i željno iščekuju naredne utakmice. Sigurno da će našoj selekciji nedostajati neki igrači koji su povrijeđeni, ali svakako da raduje povratak prije svega Miralema Pjanića, koji bez obzira za koji klub nastupa i u kakvoj je formi za reprezentaciju njegovo pojavljivanje znači veoma mnogo.

Danas su izabranici Faruka Hadžibegića odradili jutarnji trening, a planirano je da i poslijepodne odrade još jedan trening, koji će biti zatvoren za javnost. Sutra će također odraditi dva treninga, kao i u nedjelju, tako da se očekuje da ekipa potpuno spremna dočeka naredna dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sigurno da je Portugal favorit u našoj grupi, ali naši igrači se sigurno unaprijed neće predati.

Ipak, za nas je sigurno važnija ona druga utakmica protiv Luksemburga u Zenici budući da će nam Luksemburg sigurno biti jedan od konkurenata za to drugo mjesto u grupi i direktni odlazak na Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

BHF_90
Samo jako i hrabro protiv cigana. Znaju i oni kiksat nije im to strano.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi