Ako je gledao šta se dešavalo na Olimpicu, Hadžibegić zna šta mu je činiti

Šta će uraditi novi selektor?

Ako je gledao šta se dešavalo na Olimpicu, Hadžibegić zna šta mu je činiti

A. Čaušević

Faruk Hadžibegić je u srijedu imenovan kao novi selektor bh. repezentacije. U 2023. godini će imati samo jedan cilj, odvesti popularne Zmajeve na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. 

Hadžibegić će kvalifikacije početi u martu kada će protivnici biti Island u Zenici 23. marta te tri dana kasnije Slovačka u Bratislavi.

Iskusni stručnjak će sigurno već od danas početi raditi na sastavljanju prvog spiska, a ako je slutiti prema dosadašnjim informacijama poziv bi mogao otići i na adresu Rome.

Naime, u prvom timu Rome ove sezone nastupa Benjamin Tahirović, 19-godišnji veznjak koji je rođen u Švedskoj, ali je bh. porijekla.

Tahirović je danas protiv Bologne zabilježio svoj prvi seniorski start, nešto o čemu je sigurno sanjao kao dječak.

Oglasi

Jose Mourinho je talentovanom veznjaku dao šansu od prve minute, a potencijalni bh. reprezentativac je odigrao i više nego solidan meč.

Na terenu je proveo nešto više od sat vremena igre, a svoj dio posla na terenu je odradio vrlo dobro. Umjesto njega u igru je ušao njegov mentor Nemanja Matić.

Tahirović je postao sastavni dio rotacije te je očekivati i da u nastavku sezone igra često pošto Romu čeka borba na tri fronta.

Inače, Roma je riješila meč u svoju korist sa minimalnih 1:0. Pobjednik je odlučen diskutabilnim penalom iz 6. minute kojeg je u gol pretvorio Lorenzo Pellegrini. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica nije donijela previše uzbuđenja. Bologna je nešto bila aktivnija u nastavku, ali gosti nisu uspjeli izjednačiti. Duboko u nadoknadi su imali kolosalnu priliku, ali su Abraham i Smalling sjajnim intervencijama spasili svoj tim. 

Velika su ovo tri boda za Vučicu nakon tri utakmice bez pobjede. Nova 2023. godina je najavljane na najbolji mogući način. Još teži ispit od današnjeg je već u nedjelju kada će na Olimpicu gostovati Milan.

Top Komentari

user1659354598
Dva najveca ****eta su Hadzibegic i Bazdarevic da ih zove Sarajevo i Zeljo rekli bi nije vrijeme a glume patriote a sav njihov patriotizam je pametovanje iz Francuske
1 4
FahroKonjHodzic
odlazi ubleho
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi