Majstor iz San Josea: Bosanac zabio dva gola, jedan je kao na FIFA

Dva gola Kikanovića

Majstor iz San Josea: Bosanac zabio dva gola, jedan je kao na FIFA

Midhat Šljivak

San Jose Earhtquakes pobijedio je protekle noći Chicago Fire s 2:1, a oba gola za domaći tim postigao je fudbaler bh. porijekla Benjamin Kikanović.

Ovaj 22-godišnji napadač je dobio šansu od prve minute u ovom meču i maksimalno ju je iskoristio postigavši dva pogotka.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, Kikanović nakon samo dvije minute igre u nastavku postiže gol za 1:0. Bila je to zaista čudna situacija koja više podsjeća na čuvenu igricu FIFA i scene koje se tamo dešavaju.

Golman Chicaga je odbranio udarac, u nastavku akcije pogođeni su prečka i stativa, jedan igrač je i blokirao šut, a zatim se nakon okvira gola lopta došla do Kikanovića koji postiže gol za 1:0.

Kikanović je tačku na ovaj meč stavio u 87. minuti. Krenuo je sam prema golu, lijepo je izbacio svog čuvara, a zatim majstorski pogodio za 2:0.

Chicago je u petoj minuti nadoknade postigao pogodak preko Gutierreza za konačnih 2:1.

Benjamin Kikanović je rođen u San Joseu. Ranije je igrao na koledžu Sacramento State, a u profesionalnoj karijeri nastupao je još za Sacramento Gold i Reno 1868.

Član MLS tima iz rodnog grada je od februara 2021. godine.

Top Komentari

MaDaj
Ima nas u MLS-u tona. Bas prije par sedmica gledam U.s. OPEN cup, kad za New england Revolution igra mali Esmir Bajraktarevic. 16-17 godina mu čini mi se, a bogami super odigra… evo sad gledaj i ovoga u napadu, svaka čast momci
3 0
DadiG
Bravo momak. Ove treba imati na oku za reprezentaciju. Ima i mali Aris Briggs. Bio najbolji strijelac univerzitetske lige a sada igra profesionalno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi