Hajduk novo pojačanje pronašao u Francuskoj, posao se završava danas

Sve je dogovoreno

Hajduk novo pojačanje pronašao u Francuskoj, posao se završava danas

E. Oštraković

Hajduk je blizu dovođenja sjajnog pojačanja, a to su potvrdili i francuski mediji. Radi se o marokanskom veznom nogometaši Yassineu Benrahou koji igra u Nimesu.

Benrahou se danas očekuje u Splitu na ljekarskim pregledima, a nakon toga uslijedit će i potpis ugovora sa Hajdukom.

Iako Marokanac vrijedi oko dva miliona eura, ugovor sa Nimesom mu ističe za šest mjeseci, te je Hajduk sklopio dogovor sa njegovim klubom.

On će tako u Hajduk preći besplatno, ali će Nimes dobiti postogak od narednog transfera ovogo nogometaša, što je dobar posao za sve strane.

Hajduk je i ovaj posao pokušao odraditi u tajnosti i bez imalo curenja informacija, ali se novinarima odala Benrahouova agencija.

Oni su naime zapratili Hajduk na društvenim mrežama, te su tako potvrdili sve ono što su najavili mediji iz Francuske.

Oglasi

Benrahou je trenutno fudbaler Nimesa koji se nalazi na posljednjem mjestu u francuskoj drugoj ligi, a ove sezone odigrao je devet od devetnaest mogućih utakmica.

Od toga je četiri počeo od prve minute, a osam utakmica propustio je zbog zdravstvenih problema, te se nada da je to sada iza njega.

U drugoj francuskoj ligi odigrao je ukupno 43 utakmice, te je postigao deset golova i upisao devet asistencija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nastupao je ovaj nogometaš i u prvo francuskoj ligi u kojem ima jedan nastup manje, te je postigao dva gola i dodao četiri asistencije.

Osim na poziciji u veznom redu on može igrati i na krilima, a u Nimes je stigao prije dviej i pol godine iz BOrdeauxa za 1.5 miliona eura.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi