Hajduk zaradio pravo bogatstvo od članarina za samo 24 dana u ovoj godini

Splitski 'bili' imaju nevjerovatnu podršku

Hajduk zaradio pravo bogatstvo od članarina za samo 24 dana u ovoj godini

E. Škorić

Nakon 24 dana 2023. godine, splitski Hajduk ima gotovo 50.000 članova. Broj članova raste iz minute u minutu.

Veliku popularnost uživa velikan iz Splita koji ima nevjerovatno odane navijače i veliku bazi istih. Najveći broj njih dolazi iz Dalmacije, no u cijeloj Hrvatskoj postoje navijači Hajduka, ali i šire.

U nepuna 24 dana 2023. godine Hajduk je dobio čak 47.413 novih članova, a od članarina je samo zaradio do sada vrtoglavih 757.114 eura, pa će ubrzo po svemu sudeći prebaciti i milion.

Cilj kluba je da ove godine ima 112.000 članova, a već sada je gotovo dosegnuta četvrtina zadane brojke. Prošle godine srušen je rekord sa više od 90.000 članova, uz pomoć kojih je Hajduk ušao u sami vrh Evrope.

Ove godine cilj je imati 112 hiljada članova jer splitski klub slavi 112 godina postojanja. Inače, u 2023. godini Hajduk je povisio cijne članarina za 50 posto.

U 2022. godini navijači su Hajduku članarinama osigurali više od milion eura. O 1. januara ove godine cijena članstva za punoljetne iznosi 20 eura, a za maloljetne i starije od 65 godina 10 eura.

Iako su godinama bez titule, na Poljudu znaju da pokažu ljubav svom Hajduku. Rijetko ko može na Balkanu da se pohvali sa takvom podrškom kakvu imaju nogometaši splitskog kluba.

Hajduk još može do titule u ovoj sezoni. Trenutno je sa 38 bodova na drugom mjestu. Vodeći Dinamo ima +4, ali i utakmicu manje od svog ljutog rivala sa juga.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U 19. kolu HNL-a Hajduk gostuje u Puli kod Istre za pet dana, dok će Dinamo ugostiti svoju filijalu Lokomotivu, a u 20. kolu Dinamu slijedi gostovanje kod Slaven Belupa, a Hajduku derbi s Rijekom koju je preuzeo bivši trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Kako god završila sezona, Hajduk će i dalje imati pune tribine na Poljudu i vjerne i odane navijače na svakom gostovanju, a broj članova će samo da raste.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Tako se voli klub.
5 0
nakopitam
Dzaba sve to kada se u rad kluba mijesaju narkodileri koji sebe nazivaju najvatrenijim navijacima. Zbog toga ajduk nikada nece biti ozbiljan klub niti ce biti konkurencija Rojeci ili Osijeku. O Dinamu je suvisno ipricati. Njima nikada nece biti ni do clanaka
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi