Benteke izgubio mjesto u reprezentaciji?

Wilmots se dvoumi

Benteke izgubio mjesto u reprezentaciji?

Napadač Liverpoola Christian Benteke lako bi mogao propustiti Evropsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u Francuskoj.

Selektor Belgije Marc Wilmots je u izjavi za tamošnje medije prokomentarisao trenutni status svog napadača, rekavši da manjak minutaže predstavlja veliki problem.

"Teško je sada donositi sud, ali Benteke trenutno nije siguran. Dolaskom Kloppa u Liverpool pao je u drugi plan, preselio je na klupu i to je loše za njega", rekao je Wilmots, te dodao:

"To je sramota za Bentekea, ali on još ima vremena da pokaže sve što zna u Liverpoolu. Već je propustio Svjetsko prvenstvo zbog povrede i znam da bi za njega bilo bolno da propusti i Euro".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Christian Benteke je prošlog ljeta stigao u Liverpool iz Aston Ville za ogromnih 32,5 miliona funti, ali je u 33 nastupa postigao svega osam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi