Benzema se oporavio i htio se pridružiti reprezentaciji, a onda ga je Deschamps šokirao

Nevjerovatna odluka

Benzema se oporavio i htio se pridružiti reprezentaciji, a onda ga je Deschamps šokirao

Esmer Oštraković

Reprezentacija Francuske sutra će odigrati svoju polufinalnu utakmicu protiv Maroka i pokušati će se plasirati u finale na ovogodišnjem Mundijalu.

Naravno, obzirom na zvijezde kakve ima u ekipi Francuska je apsolutni favorit, ali ako se prisjetimo da je Maroko već eliminisao Portugal i Španiju, jasno je da neće biti lako Francuzima.

Selektor Francuske reprezentacije, Didier Deschamps, odbio je da nakon grupne faze u ekipu priključi Karima Benzemu.

Naime, španska Marca prenijela je informacije da je Deschamps imao na raspolaganju Benzemu, ali ga nije htio ponovo vratiti u ekipu.

Benzema se povrijedio na treningu reprezentacije 19. novembra, samo dan uoči početka Svjetskog prvenstva.

Tada su ljekari rekli da če izbivati van terena tri sedmice, te je bilo jasno da od njegovog nastupa na Svjetskom prvenstvu nema ništa.

Oglasi

Ostavio ga je Deschamps na spisku igrača, te nije htio da pozove zamjenu za najboljeg nogometaša na svijetu u ovom trenutku.

Nakon samo deset dana Benzema se uspio oporaviti, te je bio spreman da se priključi svom nacionalnom timu.

Ipak, dočekao ga je šokantan odgovor od selektora da uzme slobodne dane i da se odmori, što je Benzema i uradio, te je 29. novembra otputovao na odmor.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Odluka Deschampsa da ga ne vrati u reprezentaciju, pokazuje da njegov odnos sa Benzemom nije do kraja riješen. Pitanje je samo da li nije imao ili nije želio imati strpljenje za Benzemu", tvrdi Marca.

Tako je nakon odmora Benzema odlučio da se ranije priključi treninzima Real Madrida, a njegove kolege iz reprezentacije sutra će igrati polufinale Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

plemic
nevjerovatno!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi