Benzema je bio na pragu Barcelone, ali zbog bizarnog razloga završio je u Realu

Bio je to prije više od 10 godina

Benzema je bio na pragu Barcelone, ali zbog bizarnog razloga završio je u Realu

E. Škorić

U ljeto 2008. godine Karim Benzema je bio jako blizu potpisa za Barcelonu.

Uoči sezone 08/09, Pep Guardiola je upravo preuzeo ulogu trenera Barcelone i jedan od njegovih prvih zahtjeva za Upravni odbor bio je novi napadač.

Karim Benzema, koji je tada igrao za Lyon, bio je jedan od glavnih ciljeva kada je dovođenje napadača u pitanju. Benzema je imao impresivan rekord u Lyonu, pa je zbog toga bio Guardiolina želja i radilo se na tom transferu.

Tehnički sekretar Barcelone Txiki Begisristain bio je zadužen za pregovore i otišao je kod Benzeme u Lyon kakob bi ga nagovorio na prelazak. Ipak, taj sastanak nije išao po prvobitnom planu.

Onda je Marca objavila da je Begistristain zbog Benzeminog ponašanja i, pazite sad, kolutanja očima stekao dojam da ovog Barcelona ne zanima. Odlučeno je da klub ne potpiše Benzemu jer je postojao rizik da će postati problematičan i da njegova adaptacija u Španiji neće biti laka.

Barcelona je kasnije dovela Davida Villu, a Benzema je otišao u Real Madrid za 35,8 miliona funti. Ko zna šta bi se desilo da je Begistristain upravi rekao da je Karim napadač za Barcelone.

Perez: Šta će nam novi napadač, Benzema je najbolji na svijetu!

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez smatra da je Karim Benzema najbolji napadač na svijetu.

Dobro je poznato već godinama da Perez voli Benzemu kao da mu je rođeni sin. Predsjednik Reala brani francuskog napadača čak i kada ga mjesecima ne ide, a kada ga ide, kao u posljednje vrijeme, onda malo i pretjera u hvalisanju.

Prvi čovjek Kraljevskog kluba smatra da Realu ne treba nova 'devetka' jer je najbolji napadač svijeta već tu.

"Uvijek sam insistirao na tome da u Realu igraju najbolji igrači, da imamo najbolju ekipu. Tako mislim i danas. Godinama čitam i slušam da Real mora kupiti vrhunskog napadača. Takav igrač je već kod nas. Benzema je najbolji napadač na svijetu, a moj posao je da dovedem mlade igrače koji će biti budućnost kluba. Takvi igrači su Vinicius i Rodrigo", rekao je Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Benzema je u posljednje vrijeme, ruku na srce, baš proradio, pa je ukupno ove sezone postigao 18 golova i upisao sedam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Pazite sad...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi