Benzema povrijeđen, van terena od dvije do tri sedmice

Zinedine Zidane u problemima

Benzema povrijeđen, van terena od dvije do tri sedmice

Francuski napadač iz redova Real Madrida Karim Benzema povrijedio se tokom El Clasica i trenutno ne trenira sa ostatkom ekipe.

U pitanju je povreda zadnje lože zbog koje bi Benzema, prema navodima španskih medija, trebao sa terena odsustvovati između dvije i tri sedmice.

Dakle, on će vjerovatno propustiti utakmicu Kupa Kralje protiv Numancije, ali i utakmicu La Lige protiv Celte Vigo. Današnji dodatni pregledi su potvrdili povredu i zbog toga će Francuz morati mirovati. Benzema će se u narednom periodu orijentisati na rad sa fizioterapeutom, a na teren bi se trebao vratiti tek sredinom januara.

Podsjetimo, navijači Reala nisu prezadovoljni njegovim partijama ove sezone, a prilikom izlaska sa terena u meču protiv Barcelone uputili su mu niz zvižduka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi