Ronaldo: Želim režirati filmove, a možda i početi glumiti u njima
Iako je pred njim još nekoliko sezona na vrhunskom nivou Portugalac je davno počeo planirati svoju budućnost i čime će se baviti kada okači kopačke o klin

Zna čime će se baviti u "penziji"

Ronaldo: Želim režirati filmove, a možda i početi glumiti u njima

Endin Čaušević, foto: EPA

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo već desetak godina je uz Lionela Messija najbolji fudbaler svijeta, ali je priznao da se lagano bliži vrijeme kada će završiti svoju karijeru i okrenuti se nekim novim izazovima u svom životu.

Ronaldo ima plan da se što duže zadrži na terenu, ali je svjestan da je penzija sve bliže. Portugalac je uvijek bio pedantan što se tiče života i već je prije sedam ili osam godina počeo razmišljati o tome čime će se baviti kada okači kopačke o klin.

Portugalac je dao veoma opširan intervju za Alessandra Del Piera koji ima svoju emisiju na Sky Sports Italja. Ronaldo i Del Piero su razgovarali o svemu, a legendarni igrač Juventusa bio je impresioniran činjenicom da je Portugalac već uveliko isplanirao svoj život.

"Sada sam fokusiran na fudbal, ali znam da će doći vrijeme kada ću morati da sve to ostavim iza sebe. No, još uvijek uživam u igranju što je veoma dobro. Znam da kada se penzionišem imat ću dobar život. Ne kažem to jer sam zaradio mnogo novca, već zbog toga što ću se okušati u drugim stvarima", rekao je Ronaldo, te dodao:

"Evo dat ću ti primjer. Želim da pokušam režirati filmove, možda i glumiti. Imam svoje kompanije, hotele, teretane i Nike liniju odjeće. Želim da naučim kako da postanem biznismen. Svoju budućnost sam počeo planirati kada samo imao 27 godina i veoma jak tim je iza mene. Ključ za uspjeh? Motivacija! Kada ste motivirani sve vam je lako. Ti (Del Piero) to znaš jer si bio fudbaler. U ovom poslu motivacija, strast i posvećenost je najbitnija".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo se na kraju razgovora dotakao i teme kada planira završiti svoju karijeru. Iako će uskoro proslaviti svoj 33. rođendan čini se da penzija neće doći tako brzo.

"Ljudi dosta govore o mojim godinama, ali se ponekad ne slažem s njima. Mnogo mlađi igrači dožive teške povrede jer ne vode računa o svojim tijelima. Imam skoro 33 godine i nisam više dijete znam to, ali osjećam se jako i motivirano", zaključio je Ronaldo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Tabak
Samo kompletiras sa youtube-a svoju glumu i bacanje na terenu i eto ti dugometraznog filma.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi