Benzema: Želim sa Francuskom u Rusiju
Foto: EPA

Otvara vrata reprezentaciji

Benzema: Želim sa Francuskom u Rusiju

Francuski nogometaš Karim Benzema ne odustaje od namjere da se vrati u reprezentaciju svoje zemlje.

Benzemi su pozivi u reprezentaciju prestali stizati nakon skandala sa snimkom seksa Mathieua Valbuene, a bez obzira na sve što se dešavalo, ovaj napadač Reala otvara vrata Deschampsu i želi igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

"Naravno da se želim vratiti u francusku reprezentaciju. Svi igrači sanjaju igrati na Svjetskom prvenstvu. Dajem sve od sebe za klub i to je jedini način da se nametnem. Vidjet ćemo na kraju šta će biti", kazao je Benzema.

U medijima su se pojavljivali brojni razlozi zbog kojih više nije u reprezentaciji.

"Više ne pričam o tome jer se sve može pogrešno protumačiti. Samo želim igrati dobar nogomet i osvajati titule. Postoje ljudi koji svašta pišu kako bi prodali koji primjerak novina više, ja tu ne mogu ništa", kaže Benzema. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Posljednji put za francusku reprezentaciju Benzema je nastupio u oktobru 2015. godine protiv Armenije. Za nacionalnu vrstu ima 81 nastup. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi