Francuska na korak od Mundijala

Kvalifikacije za SP

Francuska na korak od Mundijala

Edmir Škorić

Francuska i Holandija ostvarile su gostujuće pobjede u susretima 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Francuska je u gostima protiv Bugarske ostvarila tešku pobjedu rezultatom 1:0, pa će u Parizu protiv Bjelorusije igrati za odlazak na Mundijal. Matuidi je večeras pogodio za velika tri boda Trikolora, koji su na bod od Švedske.

Švedska je na pragu baraža, no u posljednjem kolu gostuje Holandiji od koje ima tri boda više i daleko bolju gol-razliku. 

Holanđani su se dosta namučili u Bjelorusiji. Poveli su golom Proppera u 24. minuti, ali je Volodjko u 55. minuti izjednačio na 1:1. Ipak, u 84. minuti je dosuđen penal za  goste, a Robben je bio siguran realizator najstrože kazne. Konačnih 3:1 postavio je Depay u nadoknadi.

Ranije su u ovoj grupi meč odigrali Švedska i Luksemburg, a domaćin je slavio s visokih 8:0.

Kvalifikacije za SP, grupa A, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bugarska - Francuska 0:1 (Matuidi 3)

Bjelorusija - Holandija 1:3 (Volodjko 55/ Propper 24, Robben 84, Depay 93)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi