Prodao Lukakua za 115 miliona, a doveo Džeku besplatno: "Kada gledate učinak na terenu..."

Marotta napravio odličan posao

Prodao Lukakua za 115 miliona, a doveo Džeku besplatno: "Kada gledate učinak na terenu..."

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko ljetos je iz Rome stigao u Inter što je bio odličan potez kluba s Meazze.

Džeko je nakon šest sezona odlučio da je vrijeme da napusti Romu i nije mogao odbiti poziv koji je došao iz redova aktuelnog prvaka Italije.

Bh. napadač je u Inter stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je igrao dvije sjajne sezone u ovom klubu. Ipak, belgijski napadač je ljetos odlučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri i potpisao je za Chelsea.

Inter je zbog finansijskih problema bio primoran da proda Lukakua, a od njegovog transfera zaradili su čak 115 miliona eura što je bio odličan posao.

Međutim, mnogi su bili skeptični kada je Inter objavio da će Džeko biti zamjena za Lukakua i potencirali su da je bh. napadač već za zalasku karijere i da neće moći da zamijeni Belgijanca.

No, Džeko je oduševio fudbalsku javnost svojim igrama na početku sezone, te je na 13 odigranih utakmica zabio već osam golova i dodao je tri asistencije. Džeko je dao sedam golova u Seriji A koliko za postigao u cijeloj prošloj sezoni u dresu Vučice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čovjek koji je od početka znao da će Džeko biti idealna zamjena za Lukakua je sportski direktor Intera, Giuseppe Marotta, koji je za Corriere della Sera poručio da se pokazalo da nema velike razlike između ove dvojice napadača.

"Nema uopšte velike razlike između Lukakua i Džeke. Lukakua smo prodali za 115 miliona eura, a Džeku smo doveli besplatno. Kada gledate učinak na terenu tu uopšte nema neke razlike", rekao je Marotta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Juventusu je sve krenulo lagano niz brdo kad je Marotta otisao u Inter. To se sad jos bolje vidi. Covjek ima nevjerovatnu transfer politiku i odlican njuh.
4 0
Mehinaldo
Rano je pricati o tome treba sacekati kraj sezone pa vidjeti mora cijelu godinu tako igrati naravno mora biti padova u formi ali to ce biti hlavno mjerilo i na kraju titule ako se nista ne osvoji dzabe dobre igre
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi