Inter lagano sredio Empoli, Džeko ušao u finišu utakmice
Foto - EPA

Trijumf šampiona

Inter lagano sredio Empoli, Džeko ušao u finišu utakmice

Midhat Šljivak

Inter je u 10. kolu italijanske Serije A slavio na gostovanju kod Empolija rezultatom 2:0.

Aktuelni italijanski prvak lagano je došao do tri boda u ovom meču, a Empoli nije stvorio previše problema Nerazzurrima.

Do vodstva gosti stižu u 34. minuti. Domaće je načeo D'Ambrosio za 1:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor usprkos brojnim prilikama.

Empoli na otvaranju drugog dijela ostaje sa igračem manje. Ricci dobija direktan crveni kartona, a Inter niže napad za napadom.

Nevjerovatan je broj šansi koje su igrači Intera promašili, a u 67. minuti su ipak riješili pitanje pobjednika. Za 2:0 zabio je Dimarco.

Do kraja je Inter mogao zabiti još nekoliko pogodaka. Međutim, VAR, ali i promašaji igrača ovog tima rezultat su 'zakočili' na 2:0.

Edin Džeko je bio pošteđen prevelikih napora u ovom meču, a šansu za igru je dobio u 84. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 10. kolo:

Empoli - Inter 0:2

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti