Prvi poraz Iskre, Vitez pobjedom smanjio prednost

12.kolo, Druga liga Zapad

Prvi poraz Iskre, Vitez pobjedom smanjio prednost

Samir Mlaćo

U subotu i nedjelju su odigrani susreti 12.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a u derbiju kola Krajina je na svom terenu savladala bugojansku Iskru 2:1 te nanijela Bugojancima prvi poraz u dosadašnjem dijelu sezonu. 

Za Krajinu je dva puta u prvom poluvremenu iz jedanaesteraca pogađao Fikret Balić, dok je strijelac za Iskru bio Ibrahim Mašić u 90.minuti.

Kiseljak je u Ključu sa 2:0 nadigrao domaće, te tako ostao u vrhu tabele. Za Kiseljak su pogađali Marko Kristić u 53.minuti, te Stefan Bošnjak devet minuta kasnije.

Slavlje gostiju vidjeli smo i u Bosanskoj Krupi gdje je Vlašić napravio veliko iznenađenje pobjedom nad domaćim Bratstvom 2:1. Goran Emir je doveo u 13.minuti goste u vodstvo, a Anes Mehić je 60.minuti povećao prednost svog tima. Domaći su do kraja uspjeli postići pogodak preko Ahmeta Melića u 53.minuti.

U još jednom derbiju FK Vitez je na svom terenu sa 4:1 deklasirao Radnik iz Donjeg Vakufa. Junak pobjede Vitežana sa dva pogotka bio je Admir Zukan, a po jednom su mrežu gostiju zatresli Sabahudin Petak i Ammar Haskić. Počasni pogodak za Radnik djelo je Ibrahima Terzića. 

Minimalnu pobjedu na svom terenu upisali su nogometaši Busovače koji su pogotkom Marka Lucića u 90.minuti savladali Vitez iz Bužima.

Meč između Krajišnika i Podgrmeča nije odigran zbog zbog nedolaska gostiju iz Sanskog Mosta. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon 12 odigranih kola Iskra je lider sa 26 bodova, a drugi je FK Vitez sa dva boda manje. Radnik je treći sa 21.osvojenim bodom, dok Krajina i Busovača imaju po 20.

Na dnu je Podgrmeč sa dva boda, te Ključ sa sedam. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi