Krajina sa dva penala bolja od Iskre

Cazinjanima pobjeda u derbiju

Krajina sa dva penala bolja od Iskre

Samir Mlaćo

Nogometaši Krajine iz Cazina i bugojanske Iskre jučer su odmjerili snage u okviru 12.kola Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, a domaći su slavili sa 2:1, te tako gostima nanijeli prvi poraz ove sezone.

Krajine je povela već u prvoj minuti kada je Fikret Balić iz jedanaesterca pogodio mrežu Adnana Kaltaka.Do samog kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, ali je onda glavni sudija Adnan Kasupović dosudio drugi jedanesterac za domaće, a ponovo je precizan izvođač bio Balić.

U drugom poluvremenu Bugojanci su tražili pogodak koji bi ih vratio u ovaj susret, ali im je to pošlo tek za rukom u sudijskoj nadoknadi kada je prelijepo pogodio mladi Ibrahim Mašić. 

Krajine je ovom pobjedom došla do 20-tog boda ove sezone, dok su gosti ostali na 26, ali i dalje na liderskoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Krajina - NK Iskra Bugojno 2:1 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi