Bergkamp: Nemam želju postati prvi trener

Zadovoljan trenutnim poslom

Bergkamp: Nemam želju postati prvi trener

Legendarni Dennis Bergkamp (46) izjavio je da holandske medije da u skorijoj budućnosti ne planira postati glavni trener neke momčadi.

Bergkamp se u proteklim danima spominjao kao novi trener Swanseaja nakon što je uručen otkaz Garyju Monku, međutim od toga neće biti ništa. 

"Trenutno nemam ambiciju da postanem prvi trener. Imam dobar posao u Ajaxu i na svojoj trenutnoj poziciji se vidim i u narednim godinama", kazao je Dennis Bergkamp za holandske medije. 

Inače, Bergkamp trenutno obnašava funkciju pomoćnog trenera u Ajaxu iz Amsterdama za koji je svojevremeno kao igrač nastupao u periodu između 1986. i 1993. godine. Najveći trag u karijeri ostavio je u Arsenalu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti