Gosens odabrao reprezentaciju: "Odluku sam donio srcem"

Igrat će za Njemačku

Gosens odabrao reprezentaciju: "Odluku sam donio srcem"

E. Škorić

Robin Gosens primio je prvi službeni poziv za njemačku reprezentaciju ove sedmice. 26-godišnji lijevi bek Atalante, čiji je otac Nizozemac, mogao bi debitovati u septembru u utakmici Lige nacija.

Gosens je rođen u Njemačkoj, ali dio svog obrazovanja prošao je u Nizozemskoj. Sa sedamnaest godina pridružio se Vitesseu 2012. godine. Kasnije je otišao u Atalantu i postao jedan od ponajboljih lijevih bekova na Starom kontinentu.

Prošle sezone je postigao devet golova uz osam asistencija, pa su i Njemačka i Nizozemska odlučile da ga pozovu. Ronald Koeman, selektor Nizozemske, pokušavao ga je nagovoriti da zaigra za tu zemlju. Ali za razliku od njegovih saigrača Martena de Roona i Hansa Hateboera on je odabrao Njemačku.

"Koeman me zvao i čestitao mi na sezoni, te me pitao može li me uvjeriti da obaerem Nizozemsku. Odluku sam donio srcem i odabrao zemlju koju više osjećam svojom i to je Njemačka. Zapravo je nevjerovatno da sam mogao birati između dvije tako velike nogometne zemlje", kazao je Gosens.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Njega je selektor Njemačke Joachim Low poizvao za duele sa Španijom i Švicarskom u Ligi nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi