Berlusconijev klub nastavlja s pojačanjima: Nakon Mostarca stigao i talentovani Brazilac

Četiri miliona eura za 40% prava

Berlusconijev klub nastavlja s pojačanjima: Nakon Mostarca stigao i talentovani Brazilac

Silvio Berlusconi, nekadašnji gazda Milana, nije dugo izdržao bez fudbala, pa je ne tako davno krenuo u novi projekat.

Preuzeo je Berlusconi Monzu koja od tog momenta ne krije ambicije.

Monza je izborila promociju u Seriju B i ovog ljeta radi ozbiljan posao na transfer tržištu kako bi se što prije uključila i u borbu za promociju u Seriju A.

Od Intera je posuđen golman Michele Di Gregorio, od Atalante veznjak Colpani, a tu je i nekolicina trajnih transfera koji su već realizovani.

Kupljeno je nekoliko igrača od kojih je najskuplji bio Mostarac Mirko Marić. Za korpulentnog špica Monza je izdvojila 4.5 miliona eura, a najviše novca od pomenutog iznos ide na račun Osijeka. Ipak, na na ime FIFA-inog fonda solidarnosti određena cifra će leći i na račun Širokog Brijega, klub u kojem je Marić počeo karijeru.

Realizovani su transferi i Machina, Danyja Mote i Andree Palazzija, a kasno sinoć je stigla potvrda i da je Monza dovela Carlosa Augusta.

Riječ je o talentovanom, 21-godišnjem brazilskom defanzivcu koji je u Monzu stigao iz Corinthiansa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Monza je za njegov potpis platila četiri miliona eura, ali je tako priskrbila samo 40% prava na mladog lijevog beka. Dakle, u slučaju naredne prodaje Corinthiansu ide više od polovine vrijednosti transfera. Međutim, Monzu to sada manje zanima, a više činjenica da je dobila još jednog kvalitetnog igrača za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije