Bernard i Sigurdsson za pobjedu Evertona nad West Hamom

Premier liga, 9. kolo

Bernard i Sigurdsson za pobjedu Evertona nad West Hamom

Deveto kolo engleskog Premiershipa otvoreno je duelom Evertona i West Hama na Goodisonu. Domaći Everton je bio uspješniji i slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Bolje je Everton otvorio susret, a na gol se čekalo do 17. minute. Walcott je "podvalio" loptu za Barnarda, a iako se činilo da se Brazilac spetljao, uspio je nakon odličnom driblinga iz mrtvog ugla zatresti mrežu West Hama i na taj način dovesti Karamele u vodstvo.

Nastavio je Everton sa napadima, pa je u 23. minuti prijetio preko Richarlisona, a tri minute kasnije i preko Walcotta. Promjene rezultata međutim nije bilo.

Domaći su na startu drugog dijela ponovo zatresli mrežu gola West Hama, ali je gol Richarlisona poništen zbog ofsajda.

Zaprijetio je potom i West Ham preko Pabla Floresa, ali poravnanja nije bilo, da bi u 65. minuti Čekićari imali dosta sreće pošto je Walcott pogodio prečku.

Sjajnu priliku da poravna, West Ham je imao u 84. minuti. Prvo je pokušao Haller, a onda i Issa Diop, ali je Pickford odlično intervenisao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je do kraja uspio sačuvati svoju mrežu i potvrditi pobjedu kojom je prekinuo niz od četiri poraza u Premiershipu. Iskusni Sigurdsson se u sudijskoj nadoknadi sjajno oslobodio čuvara i lijepo pogodio za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom se Everton odmakao od dna tabele i trenutno je, sa utakmicom više od ostalih ekipa u PL, na 12. mjestu tabele (10 bodova). West Ham je ostao osmi sa 12 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi