Bernard zvanično u Evertonu
Foto: Everton FC

Brazilac karijeru nastavlja na Goodisonu

Bernard zvanično u Evertonu · Zvanično

Kako su engleski mediji i najavili tako se i desilo. Bernard je danas stigao na Goodison Park, obavio ljekarske preglede i potpisao za Everton.

Znalo se da će sjajni Brazilac ovog ljeta dobiti novi klub pošto je bio slobodan igrač od 1. jula kada mu je istekao ugovor sa Shakhtarom, a čini se da mu je najbolje uslove ponudio Everton, pa će on svoju karijeru nastaviti na Goodison Parku.

Inače, ovaj 27-godišnji krilni napadač je u Shakhtar stigao 2013. godine iz brazilskog Atletico Mineira, za čak 25 miliona eura, a danas je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa Evertonom na četiri goidne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bernard je tokom godina provodenih u ukrajinskom velikanu pokazao da se radi o istinskom fudbalskom majstoru i jasno je da će biti ogromno pojačanje za Everton.

Inače, još uvijek se čeka potvrda transfera Andre Gomesa i Yerryja Mine iz Barcelone u Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi