Barca se 'slatko' sveti Dembeleu zbog bezobrazluka: Francuz grize nokte i nervozno čeka

Ne praštaju tako lako

Barca se 'slatko' sveti Dembeleu zbog bezobrazluka: Francuz grize nokte i nervozno čeka

Midhat Šljivak

Ousmane Dembele (26) odlučio je napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u redovima francuskog prvaka PSG-a. On je već napustio kamp katalonskog kluba i smješten je u jednom pariškom hotelu gdje čeka rasplet situacije oko transfera. Barca je međutim odlučila da mu malo vadi živce i još uvijek ne šalju papire za transfer.

Ousmane Dembele je nakon šest godina odlučio napustiti Barcelonu. Nije se 26-godišnjak proslavio u redovima katalonskog velikana, pa mnogi vjeruju da je čovjek plaćen 140 miliona eura najveći promašaj ikad.

Imali su u Barci bez obzira na sve želju da s njim produže saradnju. Smatrali su da su povrede ono što ga je spriječilo u proteklim godinama da pokaže šta sve zna i ponuđen mu je novi dugogodišnji ugovor.

Međutim, na pregovorima je uslijedio šok. Dembele i njegov agent Moussa Sissoko su tražili platu od 40 miliona eura bruto po sezoni, a takva cifra uopšte nije dolazila u obzir.

Odlučili su u Barci da puste Dembelea. Dobili su 25 miliona eura za transfer, ali su mu priredili i slatku osvetu zbog bezobrazluka kojeg je pokazao tokom pregovora.

Oglasi

Čelnici španskog prvaka još uvijek nisu poslali papire kojima bi se transfer zvanično mogao završiti. Dembele je još od četvrtka u Parizu, grize nokte i nestrpljivo čeka da se sve konačno završi.

Barcelona je očigledno odlučila da kako-tako iznervira svog bivšeg igrača koji je pokazao previše bahatosti u pregovorima iako je znao da je situacija u klubu daleko od idealne.

Ousmane Dembele je usprkos svim povredama uspio odigrati 185 utakmica u prethodnih šest godina. Ostvario je učinak od 40 golova i 43 asistencije, no neće ostati previše upamćen u katalonskom divu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuz je prethodno nastupao za Borussiju iz Dortmunda i Rennes u kojem je i počeo karijeru.

Za reprezentaciju Francuske 26-godišnjak je nastupio 37 puta i uspio se četiri puta upisati u listu strijelaca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Al ga nerviraju jbt.... Lik im otišao dzaba iz Barcelone ovo su zadnji trzaji kriminalne barcelone....
1 2
ELBalkanico
Prosle godine je lik mogao izaci djaba iz kluba (zavrsio mu se ugovor) i jedini nacin da produzi je bio napraviti neki lud ugovor. Ostao godinu vise u klubu, donio za sada 50 miliona (vidjet cemo da li ce platiti 25M menadjeru, u tome je i spor i zbog toga se nije poslao transfer- to i zato sto barcelona legalno moze cuvati igraca do 20. augusta iako je prodan). 10 za Laporta-u u ovom slucaju, uzvukao je nesto para i osigura da igrac ostane godinu duze umjesto da ide djaba prosle godine.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi