Pjanićev fudbalski dvojnik spreman uzdrmati fudbalsku pijacu nakon obračuna sa Zmajevima

Nevjerovatna slučajnost

Pjanićev fudbalski dvojnik spreman uzdrmati fudbalsku pijacu nakon obračuna sa Zmajevima

A. Čaušević

Internetom je počela kružiti fotografija na kojoj se može vidjeti nevjerovatna sličnost između Miralema Pjanića (33) i Bernanda Silve (28) koji će na ljeto realizovati jedan od najvećih transfera tokom 2023. godine.

Pjanić je iza sebe imao i više nego dobru karijeru igrajući za Barcelonu i Juventusa, a vrlo rado ga je u svojim redovima želio vidjeti i PSG, ali do njegovog transfera u francusku prijestolnicu nikad nije došlo.

Bh. reprezentativacu možda nije suđeno da zaigra u dresu pariških Svetaca, ali isto se ne može reći za njegovog fudblaskog dvojnika - Silvu.

Naime, u ponedjeljak se pojavila vijest da će PSG svim silama krenuti po portugalskog reprezentativca i već je označen kao zamjena za Lionela Messija koji napušta Park prinčeva.

Presudit će poznanstvo koje Silva ima sa Kylianom Mbappeom dok su bili članovi Monaca, kao i činjenica da ga odlično poznaje sportski direktor Luis Campos.

Odlični ofanzivni veznjak se već neko vrijeme dovodi u vezu sa odlaskom iz tabora Građana, a čini se da je ljetni prijelazni rok pravi trenutak za to.

Oglasi

Ranije ga je u svojim redovima silno željela i Barcelona, ali kako će Messi iz PSG-a nazad na Nou Camp, jasno je da Silva neće u Kataloniju.

Prednost sa PSG su i odlični odnosi Camposa sa Jorgeom Mendesom pa je vrlo izvjesno da će transfer biti realizovan.

Ovaj 28-godišnjak je standardan u ekipi Pepa Guardiole, ali već neko vrijeme teži za promjenom sredinom što bi na kraju moglo i presuditi da potpiše za PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prije toga Silva će se sa Pjanićem susresti na terenu i to na meču kvalifkacija za Evropsko prvenstvo između Portugala i Bosne i Hercegovine.

Susret na stadionu La Luz u Lisabonou je na programu 17. juna, a očekuje se da se Pjanić nađe na spisku selektora Faruka Hadžibegića nakon što je martovsko okupljanje propustio radi povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti