Bernardo Silva dao zeleno svjetlo za pregovore za koje niko ni sanjao nije da su mogući

Portugalac napušta Manchester City

Bernardo Silva dao zeleno svjetlo za pregovore za koje niko ni sanjao nije da su mogući

E. Čaušević

Bernardo Silva je prošle sezone bio jedan od ponajboljih igrača Manchester Cityja u pohodu na trostruku krunu, a sada je odlučio da je vrijeme za novi izazov. Mnogi su očekivali da će Silva birati između Barcelone i PSG-a, ali on se nalazi na korak od transfera koji niko nije ni slutio da bi se mogao desiti.

Manchester City je u protekloj sezoni pokazao svoju nevjerovatnu dominaciju i konačno je stigao do prve titule prvaka Evrope u svojoj historiji.

Bilo je jasno da će Pep Guardiola napraviti određene promjene u igračkom kadru i prodati nekoliko prvotimaca, ali malo ko je mogao očekivati da će baš Bernardo Silva biti među njima.

O odlasku Portugalca s Etihada špekulisalo se još prošle godine kada ga je željela Barcelona, ali tada katalonski klub nije imao dovoljno novca. No, čini se da će ovaj put Silva teško ostati u Cityju jer su i u klubu svjesni da mogu zaraditi odličan novac od njegove prodaje.

Silva se ponovo povezivao s transferima u Barcelonu i PSG, no čini se da od toga neće biti ništa jer je Portugalac donio potpuno neočekivanu odluku.

Oglasi

Sinoć su mediji u Engleskoj objavili da je Bernardo Silva odlučio da definitivno napusti Manchester City i da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji iako je u najboljim godinama svoje karijere. No, milione iz S. Arabije očito ne može da odbije što samo dovoljno pokazuje snagu klubova iz te daleke zemlje.

Objavljeno je da je Bernardo Silva dao zeleno svjetlo Manchester Cityju da pregovara sa Al Hilalom i da je spreman da potpiše za taj klub iz Saudijske Arabije ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća.

Navodno, Silvina želja je ostanak u Evropi, ali ne želi zatvoriti vrata Al Hilalu i spreman je na pregovore jer je svjestan da će neki evropski klub teško da se nosi s ponudom koju će mu dati čelnici kluba iz Saudijske Arabije.

Silva se prvobitno povezivao s Al Nassrom, ali su pregovori propali, te se u trku za portugalskog reprezentativca uključio Al Hilal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Al Hilal je već napravio nekoliko zvučnih transfera ovog ljeta, a sigurno da se izdvajaju dolasci Kalidoua Koulibalyja i Edouarda Mendyja koji su stigli iz Chelseaja.

Da li će im se sada priključiti i zvijezda Manchester Cityja ili će Bernardo Silva uspjeti da odoli milionima u S. Arabiji i ostane u Evropi ostaje nam da vidimo. Portugalac je na vrhuncu karijere s obzirom da ima tek 28 godina.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi