Otkrivena "crna lista" Pepa Guardiole: Španac prekržio dvije velike zvijezde i poručio im da idu

Želi osvježiti igrački kadar

Otkrivena "crna lista" Pepa Guardiole: Španac prekržio dvije velike zvijezde i poručio im da idu

E. Čaušević

Pep Guardiola je s Manchester Cityjem uspio da osvoji trostruku krunu u minuloj sezoni, a što je najvažnije klub je stigao do prve titule u Ligi prvaka. No, Guardiola je svjestan da mora osvježiti igrački kadar i napraviti nekoliko promjena, a navodno otkriveno koji igrači se nalaze na njegovoj "crnoj listi" i za koje je dao zeleno svjetlo za odlazak.

Manchester City je uspio da po prvi put u svojoj historiji osvoji Ligu prvaka što je bio Guardiolin glavni cilj prethodnih godina. Španac je pristao da ostane na Etihadu još barem dvije sezone, ali svjestan je da će morati napraviti promjene u igračkom kadru.

Guardiola ne želi da ekipa bude ista kao prošle sezone jer se boji da će igrače tako teško motivisati i svjestan je da mora napraviti određene promjene kako bi osvježio ekipu i pojačao konkurenciju.

Jasno je da će pojedini igrači koji su činili okosnicu Cityja napustiti Etihad, a prvi je to uradio Ilkay Gundogan koji je prešao u Barcelonu. Umjesto Gundogana stigao je Mateo Kovačić, no City s odlascima igrača nije još završio.

Engleski mediji pišu da Guardiola ima "crnu listu" na kojoj se nalaze igrači koje želi prodati ovog ljeta, a kako piše Mirror tu su imena dvije velike zvijezde.

Oglasi

Na Guardiolinoj listi otpisanih nalaze se navodno Bernardo Silva i Aymeric Laporte, te je Guardiola dao zeleno svjetlo čelnicima kluba da prodaju ovaj dvojac.

Odlazak Laportea se i očekivao i njegova cijena je 25 miliona eura, no da će se Guardiola odreći Silve niko nije ni slutio da će se desiti.

Bernardo Silva je jedan od ključnih igrača Manchester Cityja, no očito da je Guardiola shvatio da mu on više neće biti potreban. Ipak, City neće žuriti toliko s prodajom Portugalca i to će uraditi u slučaju da za njega stigne zadovoljavajuća ponuda.

City će pustiti Bernarda Silvu ako neko ponudu 80 miliona eura, a čini se da bi to mogao da uradi PSG koji je za Portugalca pokazao ogroman interes.

Silva se ranije povezivao i s Barcelonom, no jasno je da Katalonci u ovom trenutku ne mogu izdvojiti toliko novca na njegov transfer. Inače, Silva ima ugovor s Građanima na još dvije godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

L'Equipe je objavio da je PSG već ostvario kontakte sa Cityjem i Silvinim agentima, te da neće biti iznenađenje ukoliko ovog igrača od iduće sezone budemo gledali u dresu francuskog prvaka gdje bi trebao biti zamjena za Lionela Messija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi