Bernd Leno našao novi klub

Seli u drugi dio grada

Bernd Leno našao novi klub

E. Škorić

Njemački golman napušta Arsenal, ali ostaje u Londonu.

Prema pisanju engleskog tiska, Fulham je postigao dogovor s Arsenalom oko transfera Bernda Lena. Dva kluba su pronašla zajednički jezik i transfer će biti realizovan za oko 9,5 miliona eura.

Ove sedmice očekuje se da Leno odradi ljekarske preglede i potpiše za Fulham. Leno je 2018. godine došao u Arsenal i bio je prvi izbor dok nije došao Ramsdale prije godinu dana, pa je Nijemac morao da se preseli na klupu.

Ipak, dobio je priliku da brani češće i opet u Premiershipu jer se Fulham vratio ove sezone, a istu je nekadašnju čuvar mreže Bayer Leverkusena objeručke prihvatio.

Leno je ponikao u Stuttgartu, ali je najveći dio karijere proveo u Bayeru. Ima i devet nastupa za reprezentaciju Njemačke, no pored velike i jake konkurencije (Ter Stegen, Neuer, Trap...) nikada nije bio važan u nacionalnom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham će sezonu Premiershipa otvoriti na svom Craven Cottageu protiv Liverpoola narednog vikenda, a onda će 13. avgusta gostovati Wolvesu, da bi već krajem mjeseca, 27. avgusta, trebali gledati mali londonski derbi i vjerovatni okršaj Lena sa nekadašnjim klubom.

Leno je samo jedan u nizu brojnih igrača koji su ovog ljeta napustili Arsenal usljed velikih promjena na Emiratesu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi