Bertolacci potpisao za Sampdoriju
Foto: U.C. Sampdoria

Dolazi kao slobodan igrač

Bertolacci potpisao za Sampdoriju

Sampdoria je putem zvanične stranice danas predstavila novo pojačanje za nastavak sezone.

S obzirom da je prijelazni rok odavno zatvoren, čelnici Sampdorije prethodnih sedmica tragali su za kvalitetnim veznjakom bez angažmana, a jedan od takvih svakako jeste Andrea Bertolacci.

Ovaj nekadašnji reprezentativac Italije bez kluba je bio otkako se ljetos razišao s Milanom, a iako je imao nekoliko ponuda, odlučio se za klub iz Genove s kojim je danas zvanično potpisao ugovor do kraja sezone.

U Sampdoriji vjeruju da su napravili dobar potez dovođenjem 28-godišnjeg Bertolaccija, nadajući se da će biti od velike pomoći sada kada se ovaj klub nalazi na zadnjem mjestu tabele Serie A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kroz svoju dosadašnju karijeru Bertolacci je igrao samo u Italiji. Pored Milana još je nosio dresove Leccea, zatim Genoe i Rome u kojoj je napravio prve fudbalske korake.

Za reprezentaciju Italije je ubilježio pet nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi