Bešić dobio novog menadžera u Evertonu

Marco Silva preuzeo tim sa Goodisona

Bešić dobio novog menadžera u Evertonu · Zvanično

M. Šljivak

Ekipa Evertona dobila je danas novog menadžera.

Kao što se i ranije najavljivalo, Everton će u narednoj sezoni predvoditi portugalski stručnjak Marco Silva (40), što je klub potvrdio na službenim stranicama.

Rukovodstvo tima odlučio je na kraju sezone da ne nastavi saradnju sa Samom Allardyceom. Imali su pregovore sa nekoliko trenera, a na kraju su se odlučili za 40-godišnjeg Portugalca.

"Veoma sam uzbuđen i sretan. Ispred mene je veliki izazov i hvala klubu što je vidjelo mene kao pravog čovjeka za ovaj posao. Everton poznajem jako dobro i znam kakva su očekivanja navijača", rekao je Silva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac je potpisao trogodišnji ugovor sa Evertonom u kojem će voditi i bh. reprezentativca Muhameda Bešića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi