Bešić: Šef mi je tako rekao, nije bilo lako, ali je ispalo dobro
Prosinečki je jučer bio primoran Bešića staviti na poziciju desnog beka, a on je ostavio zadnji atom snage

Zaigrao na poziciji desnog beka

Bešić: Šef mi je tako rekao, nije bilo lako, ali je ispalo dobro

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Bh. reprezentacija jučer je u Belfastu pobijedila Sjevernu Irsku sa 2:1 u prvom meču Lige nacija.

Jedan od boljih na terenu u našoj ekipi bio je Muhamed Bešić koji je silom prilika bio primoran da igra na desnom beku, ali je svih 90 minuta ostavljao zadnji atom snage na terenu. Bešić je nakon meče izjavio da mu posebno godi kada navijači prepoznaju njegov trud i pruže mu podršku.

”Šef mi je rekao da igram na desnom beku, nisam to dugo igrao, ali mislim da je bilo dobro. Imao sam puno duela, što volim i jednostavno sam uživao u tome i cijeloj utakmici. Ono što je najvažnije osvojili smo tri boda i sada se okrećemo narednom meču.”

Poseban motiv za Bešića predstavlja podrška navijača:

”Volim kad navijači prepoznaju naš trud, ja uvijek igram srcem i oni to znaju zato mi posebno godi kad su uz mene. To me nekako nosi, ali mislim da se i drugi igrači tako osjećaju”.

Već u utorak u Zenici gostuje selekcija Austrije, tako da previše odmora za naš tim neće biti.

”Navikli smo da igramo utakmice u tri-četiri dana, kaže Bešić i nastavlja: ”Ovo će ipak biti totalno drugačija utakmica. Igramo kući, bićemo jači za neke igrače, a i Austrija ima drugačiji stil igre. Mislim da ćemo bolje igrati i da će navijači uživati.”

Naš reprezentativac je posebno istakao važnost kolektivnog duha i atmosfere:

”Ova utakmica sa Sjevernom Irskom nije bila najbolja, ali smo vratili timski duh što je važno i što se vidjelo na terenu. Uživam da se družim, atmosfera je dobra, svi smo nekako zajedno i ova pobjeda nam je trebala i za samopouzdanje. Igrali smo drugačije nego što inače igramo ali ono što je važno to je da smo se borili jedan za drugog i to zajedništvo se osjetilo na terenu”.

U karijeri Muhameda Bešića bilo je uspona i padova ali teškoće su iza njega, izašao je jači i zadovoljan je sadašnjom situacijom.

”Imao sam dvije godine kada me zbog povreda skoro nigdje nije bilo. Bilo je zaista teško ali u životu se uvijek treba boriti da bude bolje a onda i rezultati dolaze. Ja se uvijek tako ponašam i zadovoljan sam. Još sam mlad i mislim da ću tek u narednim godinama pružati najbolje igre.”

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bilo je dosta prilika za promjenu sredine, ali je Bešić izabrao povratak u Middlesbrough.

”Imao sam puno ponuda ali sam odlučio ostati jer me trener voli i imam priliku da igram u kontinuitetu. To je posebno važno s obzirom na to da sam imao dvije teške godine kada nisam igrao i jednostavno tu se dobro osjećam.”

Top Komentari

Emčuka
Bolje pobijediti a loše odigrati, nego obratno ili slaviti poraz, kao protiv Argentine.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi